Koffie?

Eerste predicaat circulair SMI gerenoveerde winkel uitgegeven

Samen met experts uit het veld zorgen we met initiatieven en innovaties voor een betere leefomgeving. Zo is vorig jaar SMI: sustainable material inventory in het leven geroepen. Een manier om circulair en veilig stoffen en materialen van renovatie- en sloopprojecten te inventariseren.

Onlangs heeft  Jumbo Supermarkten heeft van DAGnl het predicaat ontvangen voor de eerste circulair gerenoveerde winkel aan de Pieter Stastokerf in Amersfoort. Hiermee laat Jumbo zien dat zij bijdragen aan een circulaire toekomst.

Wij hebben de winkel geïnventariseerd conform SMI. Met de Sustainable Material Inventory (SMI) krijgen we inzicht in de hergebruikspotentie van materialen die vrijkomen bij duurzame sloop- of verbouwingswerkzaamheden. Dit inventarisatiesysteem maakt afvalstoffen traceerbaar en richt zich specifiek op twee belangrijke aspecten: circulair hergebruik van materialen en veilige verwerking van (gevaarlijke) stoffen.

De renovatie van de winkel werd uitgevoerd door Hein Heun Group B.V. Zij ontvingen van TÜV NORD Nederland het SMI certificaat en zijn daarmee als sloopbedrijf als eerste erkend voor het werken conform het Sustainable Material Inventory (SMI) werkproces.

We zijn trots op de samenwerking en het resultaat. Dit is een mooie stap richting een circulaire en veilige inventarisatie en sloop, waarmee we ons leven gezonder en duurzamer kunnen maken met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.