Koffie?

EXPLOSIEVENEXPERT JOS (DAGNL) START PRAKTISCHE BASISCURSUS OOO: OPSPOREN ONTPLOFBARE OORLOGSRESTEN

In oktober dit jaar start collega Jos (bodem en milieu) met de basiscursus Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten. Tijdens deze cursus leren bijvoorbeeld machinisten, grondwerkers en toezichthouders hoe ze op projecten waar naar explosieven wordt gezocht gevaarlijke situaties kunnen signaleren en melden. De cursisten leren hoe ze een OOO-project moeten aanpakken en uitvoeren. Als afsluiting van de cursus kunnen de cursisten deelnemen aan een onafhankelijk examen van de VOMES.

Onderzoeksverplichting opdrachtgevers

‘Sinds 2020 schrijft de Arbowet voor om risico door eventueel achtergebleven ontplofbare oorlogsresten vooraf te (laten) onderzoeken, welke risico’s kunnen ontstaan en hoe deze kunnen worden weggenomen. Waar moet je op letten bij geplande grondroerende werkzaamheden en welke risico’s zijn er met ontplofbare oorlogsresten die na de Tweede wereldoorlog achtergebleven kunnen zijn? Op die vraag geeft de basiscursus OOO antwoord. De cursus geeft inzicht in de mogelijke risico’s door explosieven en hoe deze weggenomen kunnen worden. Daarbij kan ‘het herkennen van explosieven’ onderdeel van zijn’ vertelt Jos.

Incompany cursus

Naast de openbare basiscursus OOO biedt DAGnl ook incompany  cursussen OOO aan. Een cursusdag moet niet alleen leerzaam, maar ook leuk en interessant zijn. Daarom bieden we verschillende opties aan. Volg de incompany cursus in ons coördinatiecenter in Hoevelaken, incompany bij uw bedrijfslocatie of in het Munitie Technologisch Museum in Landhorst Wanroy. Optioneel kunnen wij een VOMES examen organiseren aan het einde van de cursusdag.

Wil je meer weten over de basiscursus OOO neem contact op met Jos 06 30962057 | jos.walraven@xplosure.nl ? Of meld je nu aan voor de basiscursus.

Jos Walraven