Koffie?

Het maakt mij trots als ik medewerkers zie groeien

Karin krijgt energie van het uitstippelen van beleid en het zien ontwikkelen van haar collega’s. Sinds 2015 is ze bij DAGnl (mede-) verantwoordelijk voor zaken zoals veiligheid, verzuim en personeel. Haar overstap van de gezondheidszorg naar een studie HRM en een baan als HR-adviseur was een grote stap. Via haar netwerk kwam Karin bij DAGnl terecht:

“In één week had ik zowel het eerste als het tweede gesprek bij DAGnl en werd ik direct aangenomen: er was een goede klik. Het eerste gesprek voelde heel prettig en alle genoemde werkzaamheden pasten bij mij. Destijds volgde ik een HRM-opleiding met de richting loopbaancoach. Op aanraden van mijn studiebegeleider ben ik vanwege de baan bij DAGnl overgestapt op de richting businessmanager. Het eerste wat me opviel toen ik bij DAGnl begon, is dat de organisatie praktisch is. Geen lange beleidsstukken, maar praktische invullingen van regelingen en afspraken. Op het gebied van personeelszaken was er veel werk te doen binnen DAGnl. Het was aan mij om daar structuur in aan te brengen. De eerste weken moest ik mezelf echt in mijn arm knijpen om te beseffen dat ik deze mooie baan had gekregen. Daarnaast kreeg ik meteen het gevoel: je hoort erbij.”

De rol van Karin

Karin is binnen de stafafdeling personeelszaken een duizendpoot. “Van verzuimregistratie tot het opstellen van arbeidsovereenkomsten; deze taken vormen het grootste deel van mijn werk. Ook geef ik advies op het gebied van arbeidsrecht en veiligheidskunde. Om mijn kennis van HR en veiligheid op peil te houden, volg ik verschillende webinars en ga ik naar lezingen en bijeenkomsten. Het bijhouden van onze kennis is een grote uitdaging. Alles op het gebied van wet- en regelgeving rondom personeel en veiligheid kan snel veranderen. Vooral verzuim vind ik een complex onderwerp, maar daardoor ook heel interessant. Voor verzuim heb ik veel contact met de arbodienst: hoe kunnen we een traject in goede banen leiden? Binnen mijn werk geniet ik echt van het schrijven van beleidsdocumenten en het vergroten van het veiligheidsbewustzijn binnen onze organisatie.”

Persoonlijke groei en betrokkenheid

“Mijn werk gaat verder dan protocollen en dossiers; het draait om contact met mensen. Ik vind het fijn als ik collega’s verder kan helpen. Ik geniet van de gesprekken met medewerkers en de betrokkenheid bij hun ontwikkeling. Het bijwonen van coachtrajecten en het zien van de groei van medewerkers maakt me trots. Ik waardeer de investering vanuit DAGnl in de mens achter de medewerker. Er wordt goed ingespeeld op de behoeftes van medewerkers in verschillende levensfases. Ik ben trots op mijn positie binnen het bedrijf en hoe de organisatie, ondanks haar groei, mensgericht blijft. Bij DAGnl zie ik gelijkheid, een goede werk-privé balans, kansen voor groei en een werkomgeving waar werkplezier centraal staat. Het feit dat iedereen wordt gezien en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, maakt werken bij DAGnl echt uniek en maakt DAGnl een fijne werkgever.”

Wil je ook werken bij DAGnl? Bekijk onze vacatures!