Koffie?

Iedereen wil met je meedenken

Bas, projectleider infra, heeft bij verschillende ingenieursbureaus gewerkt. Tot op de dag van vandaag is hij blij dat hij vijf jaar geleden voor DAGnl heeft gekozen. Wat vindt hij mooi aan zijn werk bij DAGnl? Bas vertelt over het werken bij DAGnl: 

‘Ik heb behoefte aan collega’s om mij heen die kennis hebben van andere expertises zoals bodem, ecologie en archeologie. Daardoor kan ik hun kennis weer in mijn projecten gebruiken. Doordat we bij DAGnl de expertises zelf in huis hebben kan ik snel schakelen. Iedereen wil met je meedenken, dat vind ik leuk.’

Wat vind je mooi aan je werk bij DAGnl?

Bas: ‘Alles wat we maken en doen wordt tastbaar in de buitenruimte. Het is mooi dat wat je bedenkt of uitwerkt straks buiten met je kinderen kan bekijken. Daarnaast vind ik het leuk om in projecten samen te werken en kennis te delen met jonge collega’s. Als zij bepaalde vragen hebben dan help ik hen graag op weg. Ook de interactie met omwonenden vind ik leuk: het beantwoorden van vragen en ophalen van nuttige informatie. Bovendien werk ik aan verschillende projecten met verschillende uitdagingen. Daarbij kan je denken aan uitdagingen zoals bouwlogistiek en wateroverlast. Dat vind ik leuk.’

Wat is tot nu toe het mooiste project waar je aan hebt gewerkt?

Bas: ‘Dat is het project Plein van de Stad in Apeldoorn. Ik vond het mooi om daarbij samen met een stedenbouwkundige en landschapsarchitect het hele proces mee te maken. Op het plein wordt een houten markthal van circa 1.300m2 gerealiseerd, dat maakt het project bijzonder. Aan dit project mocht ik na de prijsvraag voor het ontwerp van het plein tot aan de uitvoering werken. Dat vind ik mooi.’

Hoe is het om bij DAGnl te werken?

Bas: ‘Gezellig en er is een goede werksfeer! Er is, naast hard werken, tijd voor gezelligheid. Op z’n tijd kunnen we lachen en ouwehoeren. En we staan voor elkaar klaar: we kunnen op elkaar rekenen. Daarnaast vind ik DAGnl een fijne werkgever. Ik vind het tof dat ze open staan voor nieuwe initiatieven. Je krijgt de vrijheid en mogelijkheid om je eigen ideeën uit te werken. Het is een mooi bedrijf zonder zichzelf op de borst te kloppen.’

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Bas: ‘Naast dat ik bij DAGnl werk ondersteun ik ook de gemeente Apeldoorn en Nijmegen Stationsgebied. Dat maakt iedere dag anders. Drie dagen in de week werk ik voor DAGnl en draai ik projecten. Als je mijn kinderen vraagt wat ik doe voor mijn werk dan zeggen ze bellen/teams en typen. Ik heb veel overleggen om projecten af te stemmen. Ik verzet nu veel werk voor het raamcontract dat we met de gemeente Rheden hebben. Daar lopen op dit moment vijf tot zes projecten. Ik stem intern veel af met de verschillende DAGnl expertises. Extern heb ik te maken met beheerders van de gemeente, opdrachtgevers en verschillende stakeholders zoals bedrijven en bewoners.’