Koffie?

Ik wil alles meemaken, zo leer ik het meest

Stijn studeerde Civiele Techniek aan de HAN en plaatste een stage oproep op LinkedIn. Hij zocht een stage waarbij hij kennis kon maken met civiele techniek én stedenbouw. Dat kon bij DAGnl! Nu twee jaar later is hij als civieltechnisch werkvoorbereider bij DAGnl gestart. Aan ambitie ontbreekt het niet bij Stijn. Hij wil doorgroeien tot projectleider-/manager. Waarom koos Stijn om zijn carrière bij DAGnl te starten? Wat is er nou zo leuk aan het werken bij DAGnl? Stijn vertelt:

‘Bij DAGnl zijn alle collega’s bereid om elkaar te helpen. Iedereen maakt er tijd voor vrij. Daardoor is er echt het teamgevoel. Ondanks dat DAGnl een relatief groot bedrijf is heb je echt het gevoel dat je het samen doet. Bovendien hangt er een fijne werksfeer, dat vind ik ook belangrijk. Ik heb verschillende senior collega’s die veel kennis in huis  hebben. Aan hen stel ik veel vragen en daar leer ik van. Daarnaast werken we aan mooie projecten zoals Park 15, Flevokust en projecten van Goldbeck. We maken samen mooie dingen. Bij DAGnl werk je van het schetsontwerp tot en met de besteksfase aan een project. Op die manier doorloop je alle projectfases met de bijbehorende processtappen. Dat is ontzettend leerzaam. Denk hierbij aan het maken van het ontwerp, het maken van een kostenraming tot het verzorgen van de vergunningsfase. Ik wil alles meemaken, zo leer ik het meeste. Daar krijg ik hier alle tijd en ruimte voor. Bij DAGnl voel ik mij fijn, iedereen is goed voor elkaar en we hebben alle expertise in huis. Dat zorgt ervoor dat je een beter ontwerp kan maken, want je kan sparren met de expertises die je in huis hebt. Op het moment dat ik iets moet weten over ecologie, kan er een ecoloog meekijken zodat er een positieve oplossing bedacht kan worden.’

Wat is het mooiste aan het werk bij DAGnl?

Het mooiste aan zijn werk vindt Stijn het samenwerken met andere collega’s van DAGnl en de variatie in projecten en werkzaamheden. ‘Van elk project leer ik wel wat, van elke collega leer ik iets. Dat vind ik het leukste. Je zet samen iets moois neer. Van schetsontwerp tot en met het bestek. Daarbij vind ik het fijn om samen te sparren met collega’s die meer ervaring hebben: hoe ga je het project aanpakken? Ik vind het mooi om door middel van een civieltechnisch ontwerp bij te kunnen dragen aan het mooier maken van de openbare ruimte en op die manier een fijnere leefomgeving te kunnen realiseren’ legt Stijn uit.

Hoe ziet jouw werkdag eruit bij DAGnl?

Stijn: ‘Ik begin mijn werkdag met een overleg met mijn collega’s. Welk projecten lopen er? Wat moet er vandaag gebeuren? Daarna start ik bijvoorbeeld met het maken van ontwerpen. Ik werk nu aan verschillende projecten. Bijvoorbeeld het project Devco Lelystad van opdrachtgever Goldbeck Nederland, daar werk ik nu aan met collega Bram. Voor Goldbeck zijn wij voornamelijk bezig met de ontwikkelingen van warehouses. Wij verzorgen hierbij het gehele civieltechnische ontwerp en het vergunningsontwerp voor het civieltechnische gedeelte. Dit bespreken we met de gemeente en het waterschap. Naast het maken van ontwerpen zit ik ook af en toe rechtstreeks met de opdrachtgever aan tafel. Dan bespreken we de knelpunten waar we tijdens het ontwerpen tegenaanlopen. Maar ook het bergen van hemelwater en de eisen van de opdrachtgever. Daar leer ik van.’

Welk project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt staat je het meest bij?

In de twee jaar die Stijn bij DAGnl stage heeft gelopen heeft hij al aan verschillende projecten gewerkt. ‘Het meest uitdagende project dat ik tot nu toe heb gemaakt bij DAGnl is het Warehouse in Zoetermeer. Ik heb hierbij het boven- en ondergrondsontwerp gemaakt en nauw samengewerkt met collega Ronnie. Ik heb veel geleerd van dit project, omdat er veel complexe oplossingen bedacht moesten worden.’

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij DAGnl?

Stijn: ‘Ik ben vrij ambitieus, dat weten ze bij DAGnl. Daarom krijg ik alle mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik mij op de lange termijn ontwikkelen tot projectleider/-manager. Ik wil meer de managementkant op, omdat ik het erg leuk vind om samen met een team mooie projecten te realiseren en hier sturing aan te kunnen geven. Het ‘samen’ gevoel vind ik hierin heel erg belangrijk.’