Koffie?

Je hoort er vanaf het begin af aan bij

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer, daarom zetten we graag teamleider Oscar in het zonnetje. Teamleider ruimte Oscar wilde in 2018 de overstap maken van de overheid naar het bedrijfsleven. Hij was er volledig van overtuigd dat hij ZZP-er ging worden. Toen kreeg hij de kans om onder de vlag van DAGnl (De AdviesGroep Nederland) een bedrijf te starten. Die kans pakte hij met beide handen aan. Zo ontstond Pro Ruimte (onderdeel van DAGnl). Oscar vertelt over het ondernemerschap:

‘Destijds had ik een goed gesprek met DAGnl. Er was een klik, we zaten op een lijn en we hadden er allebei vertrouwen in. Natuurlijk speelt in zo’n gesprek ook de vraag: wat als het niet lukt? Toen kreeg ik als antwoord: dan zoeken we samen naar een oplossing. Dat antwoord gaf voor mij de doorslag. Ik zou wel gek zijn als ik deze kans niet had gepakt.’

Ontzorgd

Binnen DAGnl staat iedereen voor elkaar klaar. Oscar: ‘Ik ben iemand die zichzelf al veel druk op legt. Door de ondersteuning vanuit DAGnl kan ik die druk goed aan. Op het moment dat ik ergens tegenaanloop kan ik altijd bij iemand terecht zonder dat er formaliteiten aan vast zitten. Dat vind ik heel fijn. Daarnaast is het fijn dat de collega’s van de stafafdeling mij op het gebied van bijvoorbeeld kwaliteit, administratie en personeelszaken volledig ontzorgen.’

𝗝e hoort er vanaf het begin af aan bij

Het voordeel van een onderneming starten binnen DAGnl? Oscar: ‘Je krijgt er een netwerk bij. Daar kan je gebruik van maken en dat heb je ook nodig. Bovendien is DAGnl heel toegankelijk en ben ik daar warm ontvangen. Je wordt meteen als gelijke behandeld: je hoort er vanaf het begin af aan bij. Bovendien is iedereen open en transparant. Dat werkt prettig.’

Spiegel

De ontwikkeling van Pro Ruimte is snel gegaan. Inmiddels bestaat het team uit vijf adviseurs. Oscar: ‘Het eerste jaar was erg wennen. De overgang van de gemeente naar bedrijfsleven was groot. In korte tijd heb ik geleerd om als adviseur naast de opdrachtgever te staan en het project samen op te pakken. Nieuw voor mij was de verantwoordelijkheid voor een team. Zelf vind ik het heel fijn om met mensen te werken. Ik geniet ervan als mijn collega’s goed in hun werk en vel zitten. Bovendien zijn mijn collega’s echt een spiegel voor mij, daar leer ikzelf ook van. Hoe ik bijvoorbeeld dingen anders kan aanpakken. Inmiddels hebben we binnen DAGnl in totaal tien adviseurs op het vakgebied ruimtelijke ordening en stedenbouw, team ruimte. Voor de toekomst wil ik graag dat het team samen met de andere expertises binnen DAGnl steeds meer integrale ruimtelijke ontwikkelingen oppakt. Ik vind het mooi om als het team groeit in integraal projectmanagement. Daardoor kunnen we nog meer betekenen voor een betere leefomgeving’ legt Oscar uit.