Koffie?

Nieuwe cijfers uitstoot DAGnl 1e helft 2022

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van de eerste helft 2022 zijn bekend.

Totale CO2-uitstoot eerste helft 2022

Inmiddels hebben we op vier locaties zonnepanelen: Almelo, Huissen, Olst en Steenwijk. Ons kantoor in Steenwijk is compleet gasvrij. Daarnaast stijgt het aantal elektrische auto’s binnen DAGnl. In de eerste helft van 2022 hebben we meer CO2 uitgestoten dan in de eerste helft van 2021. In dit nieuwsbericht vertellen we je daar meer over

CO2-uitstoot gereden kilometers

Door het groeiende aantal gereden kilometers is onze CO2-uitstoot gestegen. Doordat de corona maatregelen zijn weggevallen werken we meer op locatie en kantoor. Ook het aantal collega’s binnen DAGnl is met 10% gestegen. De stijging van onze CO2-uitstoot is precies even groot. Daardoor is de gemiddelde uitstoot per collega wél gelijk gebleven.

CO2-uitstoot kantoren

Nederland produceert steeds minder aardgas, en Rusland is voorlopig geen leverancier meer. Daardoor heeft het gas wat we in 2022 hebben verstoken een andere mix met ruim 10% meer CO2-uitstoot. Daardoor zijn de verbeteringen die we op andere onderdelen hebben behaald helaas niet zichtbaar in onze eindcijfers.

Een duidelijk voorbeeld van verbetering is het elektraverbruik op onze kantoren. We wekken een steeds groter deel van onze stroom zelf op met de zonnepanelen op onze vestigingen. Deze stroom wordt onder andere gebruikt voor het ‘groen’ opladen van onze elektrische auto’s. Op de uitstoot door elektragebruik hebben we in 2022 een besparing van 30% gerealiseerd! Met de nieuw geplaatste zonnepanelen in Huissen zal deze daling verder doorzetten.

Bekijk de volledige rapportage CO2-emissie eerste helft 2022.