Koffie?

Van autoCAD-cursus tot meelopen met verschillende expertises

Remco Timmerman volgt de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling aan NHL Stenden Hogeschool. Hij zit in het tweede jaar en loopt stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl). Binnen zijn opleiding wil hij de civieltechnische kant op van mobiliteit:

‘Dat vind ik leuk om te doen. Ik vind het een uitdaging om een tekening van de architect met de juiste maatvoering in te tekenen. Daarbij vind ik het belangrijk om de tekening schoon te houden en kloppend te maken.’

Hoe waren de eerste stageweken?

Remco vertelt: ‘De eerste weken was het wennen. Wat ik op school leer komt niet altijd overeen met de praktijk. Welke kleuren, symbolen en diktes er op een tekening gebruikt worden dat verschilt. Die zijn bij Buro Noord anders dan op school. Inmiddels heb ik dat nu redelijk onder de knie. Ik heb al veel geleerd. Met name op het gebied van ontwerpen met AutoCAD. Ik werk nu met verschillende commands (sneltoetsen) waardoor ik efficiënter kan tekenen. Inmiddels heb ik via Buro Noord ook een externe AutoCAD cursus mogen volgen. Daar heb ik veel van geleerd en dat is fijn. Want tijdens mijn opleiding komt AutoCAD niet uitgebreid aan bod.’

Wat doe je zoal tijdens je stage?

‘Ik maak voornamelijk ontwerptekeningen. Daarna werk ik de ontwerptekening uit tot bijvoorbeeld een opruimtekening, dwarsprofielen of een bouwrijptekening. Daarnaast ga ik ook mee naar een overleg met de opdrachtgever en loop ik mee met andere expertises. Bijvoorbeeld met de collega’s van landmeten, bodem- en rioolonderzoek. Waarom ik meeloop met andere expertises? Omdat je dan weet waar je over praat. Je snapt de praktijk en het project beter en hiermee kan ik een ontwerp optimaliseren. Dat vind ik fijn!’ antwoord Remco.’

Wat is het voordeel van stage lopen bij DAGnl?

Remco: ’Écht meewerken binnen een bedrijf. Dat wilde ik ook graag. Ik schrijf bijvoorbeeld niet alleen rapporten. Ik werk echt mee binnen het team. Binnenkort mag ik een bestek controleren. Die kans vind ik mooi. Het feit dat ik dit mag doen straalt vertrouwen uit. Tijdens mijn stage staan mijn collega’s altijd voor mij klaar. Daardoor voel ik mij ook thuis in de groep. Bovendien is ernaast hard werken ook af en toe tijd voor ouwehoeren en grapjes. Dat vind ik ook belangrijk.’

Waar sta je over vijf jaar?

Remco lacht: ‘Misschien wel hier? Ik wil na mijn studie gewoon lekker aan het werk. Én weer het weekend vrij zijn. Nu heb ik bijbaantjes in het weekend. Over vijf jaar heb ik mijn studie afgerond en een goede baan.’

Wil je ook stagelopen bij DAGnl? Of ben je net klaar met je opleiding? Hier kan je meer informatie vinden!