Koffie?

Van werken in een groothandel naar werken in de civiele techniek

Dirk Bouma is een half jaar geleden als werkvoorbereider bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) begonnen. Naast zijn werk volgt hij de hbo-opleiding Civiele Techniek via Civilion. Voordat hij bij Buro Noord startte werkte hij in een volledig andere branche. Dirk vertelt over zijn carrièreswitch:

‘Voordat ik bij Buro Noord startte werkte ik bij een medische groothandel en hield me bezig met de in- en verkoop van producten. Op een gegeven moment begon ik een bepaalde verdieping in het vakgebied te missen. Ik wilde nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen. Mooie bouwprojecten zoals nieuwe woonwijken of ruimtelijke plannen vond ik al langere tijd interessant. Tijdens mijn online zoektocht naar een opleiding in de civiele techniek kwam ik terecht bij Civilion. Via Civilion kwam ik weer in contact met Buro Noord.‘

VEEL GEDULD

Dirk begon vanaf 0. Dirk: ‘Ik moet nog veel leren en alle vaardigheden zoals AutoCAD onder de knie krijgen. En daar heb je veel technische kennis bij nodig. Tot nu toe werk ik onder andere aan kleine bouwrijp projecten. Meestal zijn dat braakliggende terreinen waar we een nieuwe invulling aan geven. Naarmate ik meer kan en weet krijg ik wat complexere projecten. Al mijn collega’s helpen mij super goed. Omdat ik alles nog moet leren vergt het van mijn collega’s veel geduld. En dat hebben ze. Dat is heel fijn!’

VOORUITKIJKEN

De opleiding van Dirk duurt drie en een half jaar. Dirk: ‘Na twee jaar ontvang ik mijn associate degree. Daarna volg ik nog anderhalf jaar de opleiding voor mijn bachelor degree. Tot nu toe heb ik alle vakken gehaald. Vanaf februari heb ik een module bouwrijp maken. Die module sluit goed aan bij het werk dat ik nu bij Buro Noord oppak. Mijn doel is om alle vakken voor de zomervakantie te halen. Dan kan ik daarna genieten van een welverdiende vakantie.’

COMBINEREN WERKEN EN LEREN EN EEN GEZIN

Soms is het voor Dirk pittig om de balans te vinden tussen werken, leren en zijn gezin. Dirk: ’s Avonds en in het weekend ga ik vaak thuis aan de studie. Vanaf half februari krijgen we er een tweede kleine erbij. Dat wordt opnieuw de balans vinden. Maar ik vind de opleiding en het werken bij Buro Noord hartstikke leuk. Het is het waard.’