Wil je een bouwwerk van vóór 1994 renoveren of slopen? Dan hoor je een asbestinventarisatie uit te voeren. De asbestinventarisatie moet uitgevoerd worden door een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) van een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau. Aan de hand van het inventarisatierapport kan je de eventuele aangetroffen asbest toepassingen laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Of je kan besluiten om het asbest te laten zitten zo lang dit beheersbaar en veilig is voor jou of de gebruikers van het bouwwerk.
DAGnl staat voor professionaliteit met een heldere en duidelijke aanpak volgens het certificatieschema voor de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering zoals in de Staatscourant staat gepubliceerd.
Het blijft niet bij inventariseren. We geven ook advies. Hoe kan jij in jouw situatie het beste met asbest omgaan? Moet je het asbest verwijderen of kan je het laten zitten?
Naast de inventarisatie en het adviseren kunnen we ook de projectbegeleiding van het hele traject van inventarisatie t/m asbestsanering op ons nemen.
Wil jij jouw personeel opleiden zodat ze zelf asbest kunnen en mogen verwijderen? Wij verzorgen verschillende opleidingen en cursussen. Van een cursus Asbestherkenning tot de Basisopleiding Risicoklasse 1 werkzaamheden.
Voor grote sloopbestekken of sloopprojecten met grote of meerdere risico’s kan een gemeente een sloopbestek eisen. In een sloopbestek beschrijven wij hoe we hoe het werk uitgevoerd moet worden. Laat je het sloopbestek door DAGnl maken? Dan kijken we vanuit alle expertise naar alle facetten van de sloop.
SMI: circulair en veilig stoffen en materialen inventariseren
SMI is een integrale inventarisatiemethode voor renovatie- en sloopprojecten. Met deze methode worden verschillende materialen en (gevaarlijke) stoffen, zoals chrome 6, PCB’s, inoniserende rookmelders en duivenpoep geïnventariseerd. Inventariseren wij volgens SMI? Dan bepaal jij als opdrachtgever prijs- en milieutechnisch wat er met de vrijgekomen materialen en stoffen gebeurd. De sloper legt door middel van een stoffenverantwoording aan het eind van de inventarisatie verantwoording af.
Met SMI zorg je voor een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers en de medewerkers van andere bedrijven die bij jouw project betrokken zijn. Alle gevaarlijke stoffen worden met SMI in kaart gebracht. Ook de stoffen waarvoor in Nederland nog geen wetgeving voorhanden is. De wetgeving voor deze stoffen gaat de komende jaren wél komen. Laat je de inventarisatie volgens de SMI methode uitvoeren? Dan krijg je grip op de circulariteitstroom binnen jouw project. Zo heb je volledig inzicht in de demontage wijze, kwaliteit en de circulaire mogelijkheden op basis van de R-ladder. Door de stoffenverantwoording heb je houvast bij het beoordelen van de circulaire score en verrekeningen.
Ga jij een pand van vóór 1994 waar mogelijk asbest in is verwerkt, renoveren, onderhouden of slopen? Voordat je met jouw werkzaamheden begint kan je bij DAGnl terecht voor een asbestinventarisatie. We kunnen ook het hele traject van asbestinventarisatie tot en met de asbestsanering/sloop uit handen nemen.
Asbest is tot de jaren ’94 op verschillende manieren in de bouw toegepast. De Gezondheidsraad heeft asbest als gevaarlijke stof aangewezen. Daarom mogen alleen certificeerde personen met asbest werken. DAGnl is een gecertificeerd onderzoeks- en adviesbureau. Wij staan voor kwaliteit en werken volgens de wet- en regelgeving.
Naast een inventarisatiebureau zijn wij vooral een adviesbureau. Op basis van je wensen én de wet- en regelgeving kijken we wat er mogelijk is. Ons gezamenlijk doel: een veilige en gezonde leefomgeving.
Wij werken met gezond boerenverstand. Uiteraard in combinatie met de wet- en regelgeving. Daarbij zorgen we voor een pragmatische oplossing voor jouw asbestprobleem. Want daar heb jij het meeste aan. Ons advies? Betrek ons in de ontwikkelingsfase van je project. Daardoor kunnen wij vroegtijdig inspringen en met je meedenken. Dat bespaart je tijd en geld.
SMI is een integrale inventarisatiemethode voor renovatie- en sloopprojecten. Met deze methode worden verschillende materialen en (gevaarlijke) stoffen, zoals chroom 6, PCB’s, inoniserende rookmelders en duivenpoep geïnventariseerd. Meer weten over SMI?
We zijn gespecialiseerd in afwijkende situaties. Je kan hierbij denken aan asbestinventarisaties in monumentale panden, industriële bouwwerken, ziekenhuizen of scholen. Deze afwijkende situaties vragen om een speciale aanpak. Wij hebben hier de afgelopen jaren veel ervaring in opgedaan. Daarnaast kan je bij ons natuurlijk ook terecht voor reguliere asbestinventarisaties zoals een woning, agrarisch bouwwerk of een schuur. De asbestinventarisatie kan ook gecombineerd worden met een bodemonderzoek.