Wij geven beleidsadvies over de energietransitie. Van elektra tot aardgas en windenergie. We weten wat het regionale beleid is en spelen hierop in met ons advies. We bespreken jouw ambitie en welke stappen daarbij horen. Ook geven we aan wanneer die stappen genomen moeten worden. Stap voor stap zorgen we er samen voor dat jouw omgeving duurzaam wordt.
Sta jij net als andere ondernemers voor de uitdaging om een productieproces te ontwikkelen zonder aardgas? Wij kunnen met je meedenken over de meest efficiënte en beste oplossing om jouw productieproces aardgasvrij te maken. Of wil je jouw bedrijfspand verduurzamen? Wij inventariseren de verduurzamingsmogelijkheden. Hierbij kan je denken aan het vervangen van lampen, isolatie, ventilatie en duurzame verwarmingsapparatuur. Wij zorgen er ook voor dat je inzicht krijgt in jouw energieverbruik. Daardoor weet jij wat de grote energieverbruikers binnen jouw bedrijf zijn en hoe je deze kan verduurzamen. Natuurlijk bekijken wij van welke financieringsmaatregelen of subsidies jij gebruik kunt maken.
Wij geven advies en stellen een energie- en klimaatneutraal plan op voor jouw plangebied. Hoe bouw jij zo slim mogelijk energieneutraal? Welke maatregelen tref je en welke besparingen realiseer je dan? We geven een totaaladvies met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die jij kan nemen. Daarbij geven we aan welke deelstappen jij kan nemen om jouw duurzaamheidsambitie te behalen. Per stap geven we aan wat het jou oplevert. Uiteraard verliezen we daarbij je budget niet uit het oog.
Wil jij een gebied duurzaam ontwikkelen? Wij denken met je mee en geven advies over bijvoorbeeld de verharding, waterafvoer en energievoorzieningen in het gebied. Je ontvangt van ons een rapport met daarin de maatregelen die jij kan nemen. Maar ook de geschatte investeringen, mogelijke subsidies en het verwachte resultaat.
Start je een nieuwbouwproject op? Dan krijg je te maken met richtlijnen voor de duurzaamheid van nieuwe woningen. Nieuwbouwwoningen moeten nu al aardgasvrij zijn. In 2050 moeten ook bestaande woningen aardgasvrij zijn. Hier moet je tijdig rekening mee houden. Maar ook bij de herontwikkeling van een gebied moet je denken aan de energietransitie, duurzame materialen en duurzame inrichting. Hoe ga je straks binnen jouw plangebied om met wateroverlast of voorkom je hittestress? En hoe integreer je groen of water in het nieuwe gebiedsontwerp. Wij denken met je mee. Van duurzame gebiedsontwikkeling tot klimaatneutraal bouwen.
Duurzame energie en de energietransitie zijn een hot item. Ook jij als opdrachtgever krijgt er vaker mee te maken. Wist je dat er een regionaal energiebeleid is voor duurzame energie en de energietransitie? Dit beleid heeft impact op alle regio’s in Nederland en bepaalt hoe het landschap de komende jaren eruit gaat zien. Dat geldt dus ook voor jouw plangebied of project. Wil jij weten waar jij rekening mee moet houden? Wij zijn op de hoogte van het regionale en landelijke beleid.
Doordat we binnen DAGnl meerdere expertises in huis hebben kunnen we de expertise energietransitie en duurzaamheid combineren met de expertises water en ecologie. Of civiele techniek en bodemonderzoek en -sanering. Daardoor weten we wat er binnen jouw project speelt en geven we integraal advies. Jij wordt ontzorgt. En krijgt een compleet beeld zodat je weet waar je binnen jouw plangebied rekening mee moet houden.
Duurzaam bouwen staat voor het ontwikkelen en beheren van de gebouwde omgeving met respect voor mens en milieu en vormt daarmee een onderdeel van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Maar bij duurzaam bouwen gaat het ook om een gezond binnenklimaat, om duurzame materiaalkeuzes, om het voorkomen van de uitputting van grondstoffen, om een verantwoord watergebruik en om de gebruikskwaliteit van een gebouw.