Koffie?

Dagnl nieuws

Wil jij meer weten over de laatste ontwikkelingen van DAGnl?

nieuwsbrief afbeelding
DAGnl lid van stichting Pioneering
28 februari 2023

Sinds kort is DAGnl (De AdviesGroep Nederland) deelnemer van Stichting Pioneering. Onze kennis willen we graag binnen Pioneering willen uitbouwen, verbreden en delen om zo samen te komen tot een betere leefomgeving.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Iedereen wil met je meedenken
14 februari 2023

Bas, projectleider infra, heeft bij verschillende ingenieursbureaus gewerkt. Tot op de dag van vandaag is hij blij dat hij vijf jaar geleden voor DAGnl heeft gekozen. Wat vindt hij mooi aan zijn werk bij DAGnl?

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Je wordt gelijk als collega behandeld
27 januari 2023

Hakan liep het afgelopen half jaar stage bij team ruimte. Vanaf februari zit hij weer in de schoolbanken. Tijd om terug te blikken op zijn stage:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Wij houden elkaar scherp
27 januari 2023

In 2012 en 2013 ondersteunde projectleider Klaas van Dijk van Buro Noord (onderdeel van DAGnl) de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland. Toen nog werkzaam bij Grontmij. Nu, tien jaar later, ondersteunt hij de provincie opnieuw. Projectleider Klaas en Dries van de Grift, projectleider Regio Noord van de provincie Flevoland vertellen, over hun samenwerking.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Praktisch meedenken
16 januari 2023

Op het bedrijventerrein Veldzicht Noord in Ermelo wordt hard gewerkt. Het terrein biedt in de toekomst ruimte voor de ontwikkeling van vijf grote kavels. Twee kavels zijn inmiddels gereed en verkocht. De overige drie kavels worden nu bouwrijp gemaakt. De verwachting is dat in de tweede helft van dit jaar de openbare ruimte woonrijp kan worden gemaakt.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Velden met kurk voor voetballers in Lelystad
9 januari 2023

Gras Advies (onderdeel van DAGnl) heeft de afgelopen maanden in opdracht van Sportbedrijf Lelystad de renovatie van een kunstgrasvoetbalveld en de ombouw van een kunstgrasvoetbalveld in Lelystad begeleid.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van monumentaal militair gebouwencomplex naar een combinatie van wonen, ontmoeten en werken
2 januari 2023

Sinds 2014 werkt BOEi aan een nieuwe bestemming voor de Generaal Bonskazerne. BOEi heeft DAGnl gevraagd  om de ruimtelijke procedures van de Bonskazerne in Grave te verzorgen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Zien we jou op de Infra Relatiedagen in Hardenberg?
22 december 2022

Zoek jij een multidisciplinair ingenieursbueau die alles uit handen neemt? Wil je een samenwerkingspartner die zorgt voor korte lijnen, flexibiliteit en afspraken nakomt? Maak kennis met DAGnl tijdens de Infra Relatiedagen op 7,8,9 februari 2023 in Hardenberg.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Bouwteam Muijlwijk Marknesse: als gelijkwaardige partners aan tafel
19 december 2022

De gemeente Noordoostpolder heeft een grote woningbouwopgave. Daarom wordt de nieuwbouwwijk Muijlwijk in Marknesse gebouwd. Nu bestaat het gebied nog uit braakliggend akkerland. Naar verwachting staan er eind 2024 rond de 120 nieuwbouw woningen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Nieuwe cijfers uitstoot DAGnl 1e helft 2022
13 december 2022

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van de eerste helft 2022 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Landgoed Steenenburg: Van Land van Ooit naar Science Park
12 december 2022

‘Een MS-expertisecentrum bouwen voor mijn dochter’ dat is de droom van Jan Kelders. Het MS-expertisecentrum wordt in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) op Landgoed Steenenburg in Drunen gerealiseerd. Op het Landgoed Steenenburg komt een Science Park. Daar komen zorg, wetenschap, recreatie, wonen en commercie samen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Huize Vincentius: de hoogste faunatoren van Nederland
28 november 2022

Binnen de maatschappij is er steeds meer aandacht voor natuurbehoud. Daardoor krijgen flora en fauna een grotere rol in de wereld van projectontwikkeling. Ook bij het projectplan van het voormalig internaat Huize Vincentius in Udenhout.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Samen maken we mooie projecten
25 november 2022

Sander studeert hbo civiele techniek aan het Windesheim in Zwolle. Daarnaast loopt hij stage bij DAGnl. Vanaf volgend jaar gaat hij naast zijn studie bij DAGnl werken. Waarom heeft hij voor DAgnl gekozen? De sfeer, vrijheid en verschillende werkzaamheden! Sander vertelt over zijn stage bij DAGnl:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Park 15: logistieke hotspot aan de A15
14 november 2022

Als DAGnl staan we bekend om onze multidisciplinaire aanpak. Binnen een project combineren we vaak de kennis van verschillende expertises. Zo ook bij het project Park15, vanuit DAGnl t toezichthouder/ directievoerder Koen Willemsen nauw samen met Joost Loeffen van de Park15 Logistics. Zij vertellen samen over het project Park15 in Oosterhout bij Nijmegen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik wil alles meemaken, zo leer ik het meest
10 november 2022

Stijn studeerde Civiele Techniek aan de HAN en plaatste een stage oproep op LinkedIn. Hij zocht een stage waarbij hij kennis kon maken met civiele techniek én stedenbouw. Dat kon bij DAGnl! Nu twee jaar later is hij als civieltechnisch werkvoorbereider bij DAGnl gestart.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Certificaten BRL 2000, 4000 & 6000
9 november 2022

Vorige maand hebben weer verschillende audits plaatsgevonden: BRL 2000, 4000 en 6000.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
VCA certificering verlengd!
9 november 2022

Vorige week werd de audit voor onze VCA* certificering weer uitgevoerd. Tijdens de audit zijn er geen afwijkingen gevonden. Ons VCA* certificaat is weer met een jaar verlengd.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Gemeente Enschede bergt vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog
28 oktober 2022

Vanaf maandag 10 oktober vindt in Enschede de berging plaats van de Hawker Typhoon Ib MN875. Fred (Infra): 'In opdracht van de gemeente Enschede hebben we deze berging met verschillende expertises van DAGnl voorbereid en mogen we de uitvoering begeleiden.'

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
BOOM EFFECT ANALYSE VOOR HET COMBINEREN VAN DE WENS VAN DE GROENBEHEERDER EN FIETSERSBOND
13 oktober 2022

De gemeente Deventer heeft Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl) via het MJOP-raamcontract gevraagd het omvormen van het fietspad langs de Koersensweg in Bathmen voor te bereiden. Het huidige fietspad is een halfverhard fietspad.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
DAGnl is als eerste gecertificeerd volgens het SMI-certificatie schema
22 september 2022

Sinds gisteren mogen we met trots zeggen dat we ons SMI-certificaat op zak hebben. SMI staat voor Sustainable Material Inventory, een integrale inventarisatiemethode voor renovatie- en sloopprojecten.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van onderzoek tot wijziging van het bestemmingsplan
12 september 2022

Niels Steijvers (Ruimte), projectleider ruimtelijke ordening en planvorming, heeft de familie Dekkers ondersteund bij het uitbreiden van hun woning. Niels vertelt hoe hij dit project heeft aangepakt:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Explosievenonderzoek en -advies
1 augustus 2022

Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog ruim 75 jaar geleden heeft plaatsgevonden, zitten er nog steeds oorlogsresten zoals munitieartikelen in de Nederlandse bodem. Deze ontplofbare oorlogsresten worden nog dagelijks bij bodemwerkzaamheden aangetroffen. Bewust als er naar gezocht wordt, maar helaas ook onbewust. Daardoor loopt men een groot veiligheids- en financieel risico.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
3D
18 juli 2022

Langzaamaan wordt 3D binnen de civiele branche steeds meer standaard. Ook binnen DAGnl gebruiken we steeds vaker 3D ontwerpen en visualisaties.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Woongroep voor ‘gevleugelde vrienden’ bij Huize Vincentius Udenhout
14 juli 2022

De watertoren van het voormalige Vincentiusklooster te Udenhout (1927) wordt gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de komst van kerkuilen, zwaluwen en vleermuizen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een flexibel bestemmingsplan maken is een uitdaging
16 juni 2022

Aan de Molenstraat in Wanroij staat de oude fabriek van de Boerenbond. De komende jaren wordt deze locatie getransformeerd door Korenveld BV tot een nieuwe wijk van circa 90 woningen. Naast de fabriek is de Welkoop gevestigd, ook deze zal plaats maken voor de nieuwe woonwijk. Om dit te kunnen realiseren moet er nog veel gebeuren, waaronder de wijziging van het bestemmingsplan.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik wil weten wat er achter een tekening zit
3 juni 2022

Thijmen is civieltechnisch projectleider bij DAGnl. Hij werkt inmiddels zo’n vier jaar in Olst bij Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl). In die vier jaar heeft hij zich doorontwikkeld van civieltechnisch medewerker tot projectleider. Thijmen vertelt: ‘Langzamerhand ben ik doorgegroeid tot projectleider. Ik ben net klaar met de opleiding integraal projectmanagement op de HAN in Arnhem. […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van autoCAD-cursus tot meelopen met verschillende expertises
25 mei 2022

Remco Timmerman volgt de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling aan NHL Stenden Hogeschool. Hij zit in het tweede jaar en loopt stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Nieuwe cijfers: CO2-uitstoot van DAGnl in 2021
5 mei 2022

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van 2021 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Jong geleerd is oud gedaan
13 april 2022

Vorige week gaf adviseur explosievenonderzoek Tijs Kleuters een gastles aan twee klassen van 5 VWO van het Rodenborch-College in Rosmalen. Het thema van deze les? Geschiedenis vind je overal!

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Vanaf het idee tot en met de uitvoering
6 april 2022

De Gasfabriek is Deventer is een groot campusterrein. Op het terrein zitten meerdere ondernemershuizen. De gemeente gaat het volledige campusterrein op knappen. Teun Grotenhuijs, werkvoorbereider/ toezichthouder (Buro Hoogstraat, onderdeel van DAGnl) vertelt over het project.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
DAGnl is VCA* gecertificeerd
30 maart 2022

Bij DAGnl vinden wij de veiligheid van onze collega’s heel belangrijk. Voor de gezondheid van onze collega’s. Maar ook voor jou als opdrachtgever om risico’s tot een minimum te beperken.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Deelname Infra Relatiedagen Hardenberg
28 februari 2022

Zet jij verschillende advies-, ontwerp- en onderzoekbureaus in voor jouw civiele project? Wil je liever een partner die alles uit handen neemt? Maak kennis met DAGnl tijdens de Infra Relatiedagen

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van werken in een groothandel naar werken in de civiele techniek
24 februari 2022

Dirk Bouma is een half jaar geleden als werkvoorbereider bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) begonnen. Naast zijn werk volgt hij de hbo-opleiding Civiele Techniek via Civilion. Voordat hij bij Buro Noord startte werkte hij in een volledig andere branche. Dirk vertelt over zijn carrièreswitch.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Beeld en beleving versus beheer en onderhoud
12 januari 2022

Het Marktplein ligt in het hart van Apeldoorn. Het plein wordt na twintig jaar opnieuw ingericht tot Plein van de Stad Daar mag collega Bas vanuit Civil Management (onderdeel van DAGnl) bij ondersteunen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Korte lijnen en regionale binding
15 december 2021

Waarom de samenwerking tussen Civil Management (onderdeel van DAGnl) en de gemeente Zevenaar goed werkt? Door de korte lijnen en realistische afspraken die worden nagekomen! Aldus Gerrit Liefers projectleider bij de gemeente Zevenaar.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Update CO2-prestatieladder
1 december 2021

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers voor de eerst helft van 2021 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Uniek project
19 november 2021

De komende maanden wordt het project ‘2e spoorviaduct Zevenaar’ uitgevoerd. Binnen DAGnl zijn we de afgelopen maandendruk bezig geweest met de voorbereiding. Het tweede spoorviaduct in Zevenaar komt aan de rand van het bedrijventerrein 7Poort.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Volledig ontzorgd
7 oktober 2021

Ontzorgen. Dat is de basis van de samenwerking tussen gemeente Deventer en Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl). Ruim vijf jaar en verschillende infra projecten verder vertelt Jan Jaap van der Woude, projectmanager bij de gemeente Deventer, over de samenwerking: ‘Een aantal jaar geleden kwam ik via Fred Henniphof in contact met Buro Hoogstraat. Door Fred […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van Land van Ooit tot Hightech Medische Campus
19 augustus 2021

In 2015 ontstond het idee om het voormalig Land van Ooit om te toveren tot Landgoed Steenenburg. Jan Keldersbeheer BV nam het initiatief voor het ontwikkelen van een High Tech Medische Campus op het Landgoed Steenenburg.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een eigen circulariteitstool ontworpen voor het ontwerpproces
14 juli 2021

orn en Jurrian studeren af bij Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl) en doen onderzoek naar circulariteit binnen het civiele ontwerpproces. Ze studeren beiden Civiele Techniek aan de Windesheim en hebben voor hun afstudeerscriptie een eigen Excel tool ontworpen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
De opdrachtgever nóg beter bedienen
9 juni 2021

Sinds 2016 ondersteund Marisa Prins van Buro Noord (onderdeel van DAGnl) als werkvoorbereider de gemeente Zwartewaterland bij de voorbereiding van diverse projecten.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Duurzame relaties, natuurlijke groei en mooie projecten
1 juni 2021

Fred liep stage bij Buro Hoogstraat en startte in 2011 zijn eigen bedrijf: Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Onze nieuwe website is gelanceerd!
5 mei 2021

We ondersteunen je graag met onze vier diensten: advies, onderzoek, ontwerp en toezicht . En dat op het gebied van twaalf verschillende expertises!

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een duale studie was de uitkomst!
5 mei 2021

Rob Tuin startte zijn mbo stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) en werkt daar inmiddels vijf jaar.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Waar niet werken en leren tegelijk?
2 mei 2021

Lars Liefers (20) en Christof Knobbe (20) hebben allebei de mbo studie Middenkaderfunctionaris Infra afgerond aan het Deltion College in Zwolle.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
CO2-UITSTOOT 2020
27 april 2021

Vorig jaar reden we aanzienlijk minder zakelijke kilometers. Thuiswerken heeft daar zeker een rol in gepeeld.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Vervanging Klooster- en Flessenbergerbrug in Wapenveld
14 april 2021

Ulis werkt sinds oktober vorig jaar als werkvoorbereider bij Civil Works (onderdeel van DAGnl). Inmiddels zit hij middenin zijn eerste project: Vervanging Klooster- en Flessenbergerbrug te Wapenveld.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Sporen Fliegerhorst Deelen – Het Nationaal Park De Veluwe
8 april 2021

DAGnl heeft in opdracht van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een grote opdracht uitgevoerd naar archeologische resten uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer