Koffie?

Wij hebben oog voor elkaar

Koen, projectleider infra, is ruim 6,5 jaar geleden als medewerker civiel bij DAGnl begonnen. Ondertussen heeft hij via DAGnl verschillende opleidingen gevolgd tot kostendeskundige en projectleider civiele techniek. Hoe ziet Koens werkweek eruit? Waarom werkt hij zo graag bij DAGnl? Koen vertelt over het werken bij DAGnl:

‘Nu werk ik als projectleider civiele techniek. Mijn werkweek is nooit hetzelfde. Tijdens een werkweek heb ik veel overleggen met opdrachtgevers, gemeentes, waterschappen en aannemers. Daarnaast overleg ik veel met collega’s binnen DAGnl zoals tekenaars en werkvoorbereiders. Maar ook collega’s van andere disciplines, zoals landmeters, ecologen of bodemonderzoekers. Naast de overleggen breng ik elke dag wel een bezoek aan verschillende projecten in de regio Arnhem en Nijmegen waar aan ik mag werken. Op kantoor stel ik begrotingen of planningen op, vraag ik offertes aan en maak ik samen met collega’s tekeningen.’

Afwisselende projecten

Het werken aan complexe projecten vindt Koen het leukst. ‘Als de opdrachtgever en eindgebruiker tevreden zijn met het resultaat, dan ben ik dat ook. Daarnaast vind ik het fijn als ik afwisselend werk heb en kan werken aan verschillende soorten projecten. Van het bouw- en woonrijp maken van een gebied voor een projectontwikkelaar tot het parkmanagement en het beheer en onderhouden van de openbare ruimte van een bedrijventerrein.’

DAGnl: flexibiliteit en samen successen vieren

Koen: ‘DAGnl is een platte en laagdrempelige organisatie, niemand loopt bij ons in pak. Met elke collega kan ik makkelijk en snel contact maken. Daarnaast is DAGnl echt een no-nonsens organisatie: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ik krijg veel vrijheid en flexibiliteit in de werktijden, dat is fijn. Daardoor kan ik zelfstandig werken. DAGnl kijkt echt naar de mens, de focus ligt niet alleen op de cijfers. Dat merk je aan alles. We zetten samen de schouders eronder in mindere tijden, maar vieren ook samen de successen. Bovendien is er altijd ruimte voor goede ideeën, je mag meedenken en nieuwe diensten of producten ontwikkelen.’

Persoonlijk & gemoedelijk

Hoe zou Koen de sfeer op kantoor omschrijven? ‘De sfeer is gemoedelijk. We hebben oog voor elkaar en zijn persoonlijk bij elkaar betrokken. Er wordt niet alleen gevraagd hoe het met het project gaat, maar ook op privégebied wordt er belangstelling getoond. Daarnaast is er altijd tijd voor een geintje’ aldus Koen.

Normaal was ik altijd op pad en druk in de weekend. Ik heb de kans binnen DAGnl gekregen en de kans gepakt. Ik heb kennis opgedaan, ontwikkelde mij als mens en indirect ontwikkelde en groeide de organisatie ook door mijn kennis en kunde.’

Wil je ook werken bij DAGnl? Bekijk onze vacatures!

nieuwsbrief afbeelding
Wij hebben oog voor elkaar
20 februari 2024

Koen, projectleider infra, is ruim 6,5 jaar geleden als medewerker civiel bij DAGnl begonnen. Ondertussen heeft hij via DAGnl verschillende opleidingen gevolgd tot kostendeskundige en projectleider civiele techniek. Hoe ziet Koens werkweek eruit? Waarom werkt hij zo graag bij DAGnl? Koen vertelt over het werken bij DAGnl.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Beneden-Leeuwen: van inbreiding tot renovatie van een pakhuis
14 februari 2024

In de gemeente Maas en Waal werkt Van den Bosch Vastgoed samen met DAGnl aan drie verschillende projecten. Elk project heeft zijn eigen uitdagingen. DAGnl projectleider Stefan Peters en Martin Scherpenborg, directeur van Van den Bosch Vastgoed, vertellen samen over de projecten in Beneden-Leeuwen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Flevokust haven: een plus voor de flora en fauna
2 februari 2024

Flevokust Haven is een belangrijke en nieuwe logistieke schakel in Flevoland. De gemeente Lelystad heeft het initiatief genomen om dit binnendijkse, havengebonden bedrijventerrein van ruim 160 hectare te realiseren. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, werkt de gemeente onder andere samen met DAGnl.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Verwarm jezelf en niet de wereld🌎
2 februari 2024

We doen het hele jaar ons best om op verschillende manieren invulling te geven aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Dit jaar doen wij mee aan 'Warme Truiendag'.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Radboudlaan: van grijs naar groen
22 januari 2024

In 2020 heeft het Deventerse Godebaldpark, het voormalige Karel de Grote park, een opknapbeurt gekregen. Nadat het park is vernieuwd, zijn nu de omliggende straten aan de beurt. Hier wordt het oude rioolstelsel vervangen, krijgen de wegen nieuwe verharding en wordt er plaats gemaakt voor meer groen. Ook worden de straten klimaatadaptief gemaakt. Toezichthouder Peter Baalhuis, werkvoorbereider Erik Boer en Rob Schutte, projectleider van de gemeente Deventer, vertellen samen over het project.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Projectbezoek Deltion-studenten De Weezen in Zwolle
18 januari 2024

Een duurzame buurt van 2,5 hectare realiseren met slimme (energie-) installaties, een innovatief watersysteem, ruimte voor de natuur en 500 woningen. Wat komt daarbij kijken? DAGnl (De AdviesGroep Nederland), Nijhuis Bouw B.V. en Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. namen vorige week de eerstejaars bouw studenten van het Deltion College mee in de complexe wereld van het project De Weezen. Er komt een hoop meer bij […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Flexwonen in Olst-Wijhe: duurzame en groene flexwoningen
15 januari 2024

De woningmarkt staat onder druk, ook in de gemeente Olst-Wijhe. Daarom bouwt de gemeente samen met woningcorporatie SallandWonen versneld 76 flexwoningen. Aan de zuidkant van Wijhe op locatie Wengelerhoek komen 50 woningen en aan de zuidkant van Olst op locatie De Vink worden 26 woningen gebouwd. Deze woningen zijn voor jonge starters, spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen. Verschillende DAGnl collega’s werken mee aan dit project, waaronder civieltechnische projectleider Thijmen Alferink en medewerker ruimtelijke ordening Wouter Boel.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Het vierde DAGnl magazine is uit!
8 januari 2024

Ons vierde DAGnl magazine is uit! Vol met verhalen over mooie projecten die we samen mogen oppakken met Gemeente Deventer, Gemeente Lelystad, Gemeente Olst-Wijhe en Van den Bosch Vastgoed.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Nieuwe cijfers uitstoot DAGnl 1e helft 2023
15 december 2023

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van de eerste helft 2022 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
De combinatie met de praktijk maakt mijn stage tastbaar en interessant
14 december 2023

Silke loopt stage bij het team ecologie en landschap. Ze volgt de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling, met de focus op Klimaat en Management, aan het Saxion in Deventer. Voor haar derde leerjaar loopt ze 20 weken stage. Via een docent kwam Silke in aanraking met GRAS Advies (onderdeel van DAGnl). De doorslag om voor GRAS Advies te kiezen als stageplek?

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Zien we jou op de infra relatiedagen in Hardenberg?
6 december 2023

Zoek jij een multidisciplinair ingenieursbueau die alles uit handen neemt? Wil je een samenwerkingspartner die zorgt voor korte lijnen, flexibiliteit en afspraken nakomt? Maak kennis met DAGnl tijdens de Infra Relatiedagen op 6,7 en 8 februari 2024 in Hardenberg.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Door de AutoCAD cursus leerde ik écht tekenen
5 december 2023

Marc loopt stage bij het team infra in Steenwijk. Hij zit in het 3de jaar van Middenkaderfunctionaris Infra aan het Deltion College in Zwolle. Het liefste werkt hij aan projecten die te maken hebben met water.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Jos Walraven: boegbeeld ontplofbare oorlogsresten: laat de feiten voor zich spreken
27 november 2023

Jos Walraven is bij DAGnl het gezicht van explosievenonderzoek- en advies. Samen met nog twee andere collega's, Ruben en Gijs, geeft hij daar invulling aan. Uitgangspunt is: veilig werken! Dat is voor hem vanzelfsprekend. Jos: ‘Daarbij moet je - binnen jouw project - wel proportioneel en redelijk met risico’s omgaan.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
CS-VROO certificering voor team explosievenonderzoek
15 september 2023

Sinds deze week is Xplosure (onderdeel van DAGnl) officieel CS-VROO gecertificeerd. Het certificaat stelt verschillende eisen waaraan een compleet en gedegen vooronderzoek en risicoanalyse moeten voldoen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
ASFALTPROJECTEN IN BUNSCHOTEN: FOCUS OP VEILIGHEID EN BEREIKBAARHEID
4 september 2023

Een aantal wegen in de gemeente Bunschoten zijn aan onderhoud toe. Waaronder de Eemdijk, een aantal rotondes op de Westsingel, de Kronkels en het bedrijventerrein Haarbrug-Noord. Aan al deze wegen wordt groot asfaltonderhoud uitgevoerd. DAGnl mag voor deze wegen de civieltechnische werkvoorbereiding, de voorbereidende onderzoeken, metingen en aanbestedingsprocedure verzorgen. Voor deze projecten werkte Bart Tolboom, […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Grijs wordt groen
4 september 2023

Binnen de infra wordt klimaatadaptatie inmiddels standaard meegenomen in een ontwerp. Welke invloed heeft deze trend op het vakgebied infra? Hoe zorg je voor een optimaal klimaatadaptief ontwerp?

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
EXPLOSIEVENEXPERT JOS (DAGNL) START PRAKTISCHE BASISCURSUS OOO: OPSPOREN ONTPLOFBARE OORLOGSRESTEN
29 augustus 2023

In oktober dit jaar start collega Jos (bodem en milieu) met de basiscursus Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten. Tijdens deze cursus leren bijvoorbeeld machinisten, grondwerkers en toezichthouders hoe ze op projecten waar naar explosieven wordt gezocht gevaarlijke situaties kunnen signaleren en melden

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
NIEUWE CIJFERS: CO2-UITSTOOT VAN DAGNL IN 2022
24 juli 2023

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van 2022.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
AZC Gouda: een project met een sneltreinvaart
24 juli 2023

In januari dit jaar kreeg DAGnl de uitvraag voor de civieltechnische uitwerking van de openbare ruimte voor het AZC in Gouda. Een noodopvang voor maximaal vijf jaar met plaats voor 350 personen. In april moesten de civieltechnische werkzaamheden buiten klaar zijn. Er zat dus een behoorlijk vaart in het project.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Asbestexpert Henk (DAGnl) start unieke opleiding circulair en veilig slopen en inventariseren
14 juli 2023

In september start collega Henk (bodem en milieu) met de opleiding voor Sustainable Material Inventory (SMI). Tijdens deze opleiding leren inventariseerders, verwijderaars en toezichthouders hoe ze gebouwen circulair en veilig kunnen inventariseren en slopen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik ben met open armen ontvangen
9 juni 2023

Maak kennis met Bram! Bram volgt de opleiding Civiele Techniek aan het Saxion in Enschede. Daarnaast loopt hij sinds februari stage bij DAGnl op de vestiging in Almelo.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Geslaagde audit certificering asbestinventarisatie
1 juni 2023

De asbestinventarisatie certificering van Greenhouse Advies (onderdeel van DAGnl) is weer met een drie jaar verlengd.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Eerste predicaat circulair SMI gerenoveerde winkel uitgegeven
25 mei 2023

Onlangs heeft  Jumbo Supermarkten heeft van DAGnl het predicaat ontvangen voor de eerste circulair gerenoveerde winkel aan de Pieter Stastokerf in Amersfoort. Hiermee laat Jumbo zien dat zij bijdragen aan een circulaire toekomst.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik kan bij hen terecht
17 mei 2023

Rick liep tijdens zijn mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Infra BOL niveau 4 stage bij DAGnl. Nu volgt hij via DAGnl de duale hbo-opleiding civiele techniek. Deze hbo-opleiding zorgt ervoor dat hij breder is opgeleid en zo meer kansen krijgt.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik wil iets voor de organisatie betekenen
2 mei 2023

De tijd vliegt voorbij: inmiddels werkt Yannick al 5 jaar bij DAGnl. Het begon allemaal met een stage vanuit zijn opleiding aan het Helicon in Velp. Daarna is hij doorgegroeid tot veldwerker. Yannick vertelt over werken bij DAGnl.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Wat ze op school niet meekrijgen, dat geven wij studenten mee
6 april 2023

Binnen DAGnl begeleidt Willem stagiaires en junioren. Niet alleen op de vestiging in Steenwijk, waar hij het vaakste te vinden is. Maar ook op andere vestigingen. Willem vindt het belangrijk dat ze praktijkervaring opdoen en open staan voor feedback.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Iedereen kan doen waar hij goed in is
4 april 2023

In Urk wordt de belangrijkste verkeersader en toegangsweg aangepakt: de Urkerweg. Aan de zuidzijde van de Urkervaart komt een nieuwe wijk met ca. 1500 woningen: de Zeeheldenwijk. Deze nieuwe wijk wordt met de reconstructie van de Urkerweg bij de kern van Urk getrokken. Johannes Kramer, toezichthouder gemeente Urk, en Lars Liefers, werkvoorbereider DAGnl, vertellen over het project.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik ben er bewuster van dat er meer achter een persoon zit: een verhaal
30 maart 2023

De afgelopen maanden volgde Esther via Ellla het Young Potentials programma. Het programma is bedoeld voor jonge professionals tot 35 jaar die gedreven zijn in hun werk en openstaan voor nieuwe inzichten en persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
We werken samen aan iets groots
29 maart 2023

De kern van Wezep wordt leefbaarder. Want straks rijdt het verkeer van het bedrijventerrein H2O via een nieuw aansluiting de A28 op. Daardoor wordt de kern van Wezep ontlast. Deze oplossing heeft een positief effect op de leefbaarheid van de woonkern Wezep, de verkeersveiligheid en ontwikkeling van het bedrijventerrein H2O.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
DAGnl lid van stichting Pioneering
28 februari 2023

Sinds kort is DAGnl (De AdviesGroep Nederland) deelnemer van Stichting Pioneering. Onze kennis willen we graag binnen Pioneering willen uitbouwen, verbreden en delen om zo samen te komen tot een betere leefomgeving.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Iedereen wil met je meedenken
14 februari 2023

Bas, projectleider infra, heeft bij verschillende ingenieursbureaus gewerkt. Tot op de dag van vandaag is hij blij dat hij vijf jaar geleden voor DAGnl heeft gekozen. Wat vindt hij mooi aan zijn werk bij DAGnl?

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Je wordt gelijk als collega behandeld
27 januari 2023

Hakan liep het afgelopen half jaar stage bij team ruimte. Vanaf februari zit hij weer in de schoolbanken. Tijd om terug te blikken op zijn stage:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Wij houden elkaar scherp
27 januari 2023

In 2012 en 2013 ondersteunde projectleider Klaas van Dijk van Buro Noord (onderdeel van DAGnl) de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland. Toen nog werkzaam bij Grontmij. Nu, tien jaar later, ondersteunt hij de provincie opnieuw. Projectleider Klaas en Dries van de Grift, projectleider Regio Noord van de provincie Flevoland vertellen, over hun samenwerking.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Praktisch meedenken
16 januari 2023

Op het bedrijventerrein Veldzicht Noord in Ermelo wordt hard gewerkt. Het terrein biedt in de toekomst ruimte voor de ontwikkeling van vijf grote kavels. Twee kavels zijn inmiddels gereed en verkocht. De overige drie kavels worden nu bouwrijp gemaakt. De verwachting is dat in de tweede helft van dit jaar de openbare ruimte woonrijp kan worden gemaakt.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Velden met kurk voor voetballers in Lelystad
9 januari 2023

Gras Advies (onderdeel van DAGnl) heeft de afgelopen maanden in opdracht van Sportbedrijf Lelystad de renovatie van een kunstgrasvoetbalveld en de ombouw van een kunstgrasvoetbalveld in Lelystad begeleid.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van monumentaal militair gebouwencomplex naar een combinatie van wonen, ontmoeten en werken
2 januari 2023

Sinds 2014 werkt BOEi aan een nieuwe bestemming voor de Generaal Bonskazerne. BOEi heeft DAGnl gevraagd  om de ruimtelijke procedures van de Bonskazerne in Grave te verzorgen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Zien we jou op de Infra Relatiedagen in Hardenberg?
22 december 2022

Zoek jij een multidisciplinair ingenieursbueau die alles uit handen neemt? Wil je een samenwerkingspartner die zorgt voor korte lijnen, flexibiliteit en afspraken nakomt? Maak kennis met DAGnl tijdens de Infra Relatiedagen op 7,8,9 februari 2023 in Hardenberg.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Bouwteam Muijlwijk Marknesse: als gelijkwaardige partners aan tafel
19 december 2022

De gemeente Noordoostpolder heeft een grote woningbouwopgave. Daarom wordt de nieuwbouwwijk Muijlwijk in Marknesse gebouwd. Nu bestaat het gebied nog uit braakliggend akkerland. Naar verwachting staan er eind 2024 rond de 120 nieuwbouw woningen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Nieuwe cijfers uitstoot DAGnl 1e helft 2022
13 december 2022

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van de eerste helft 2022 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Landgoed Steenenburg: Van Land van Ooit naar Science Park
12 december 2022

‘Een MS-expertisecentrum bouwen voor mijn dochter’ dat is de droom van Jan Kelders. Het MS-expertisecentrum wordt in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) op Landgoed Steenenburg in Drunen gerealiseerd. Op het Landgoed Steenenburg komt een Science Park. Daar komen zorg, wetenschap, recreatie, wonen en commercie samen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Voor mij is het een thuiswedstrijd
1 december 2022

Hij liep stage en studeerde onder andere af bij DAGnl. Nu is hij bij ons aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Ramon vertelt over zijn loopbaan bij DAGnl.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Huize Vincentius: de hoogste faunatoren van Nederland
28 november 2022

Binnen de maatschappij is er steeds meer aandacht voor natuurbehoud. Daardoor krijgen flora en fauna een grotere rol in de wereld van projectontwikkeling. Ook bij het projectplan van het voormalig internaat Huize Vincentius in Udenhout.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Samen maken we mooie projecten
25 november 2022

Sander studeert hbo civiele techniek aan het Windesheim in Zwolle. Daarnaast loopt hij stage bij DAGnl. Vanaf volgend jaar gaat hij naast zijn studie bij DAGnl werken. Waarom heeft hij voor DAgnl gekozen? De sfeer, vrijheid en verschillende werkzaamheden! Sander vertelt over zijn stage bij DAGnl:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Je hoort er vanaf het begin af aan bij
18 november 2022

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer, daarom zetten we graag teamleider Oscar in het zonnetje. Teamleider ruimte Oscar wilde in 2018 de overstap maken van de overheid naar het bedrijfsleven. Hij was er volledig van overtuigd dat hij ZZP-er ging worden. Toen kreeg hij de kans om onder de vlag van DAGnl (De AdviesGroep Nederland) een bedrijf te starten.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Park 15: logistieke hotspot aan de A15
14 november 2022

Als DAGnl staan we bekend om onze multidisciplinaire aanpak. Binnen een project combineren we vaak de kennis van verschillende expertises. Zo ook bij het project Park15, vanuit DAGnl t toezichthouder/ directievoerder Koen Willemsen nauw samen met Joost Loeffen van de Park15 Logistics. Zij vertellen samen over het project Park15 in Oosterhout bij Nijmegen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik wil alles meemaken, zo leer ik het meest
10 november 2022

Stijn studeerde Civiele Techniek aan de HAN en plaatste een stage oproep op LinkedIn. Hij zocht een stage waarbij hij kennis kon maken met civiele techniek én stedenbouw. Dat kon bij DAGnl! Nu twee jaar later is hij als civieltechnisch werkvoorbereider bij DAGnl gestart.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Certificaten BRL 2000, 4000 & 6000
9 november 2022

Vorige maand hebben weer verschillende audits plaatsgevonden: BRL 2000, 4000 en 6000.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
VCA certificering verlengd!
9 november 2022

Vorige week werd de audit voor onze VCA* certificering weer uitgevoerd. Tijdens de audit zijn er geen afwijkingen gevonden. Ons VCA* certificaat is weer met een jaar verlengd.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Gemeente Enschede bergt vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog
28 oktober 2022

Vanaf maandag 10 oktober vindt in Enschede de berging plaats van de Hawker Typhoon Ib MN875. Fred (Infra): 'In opdracht van de gemeente Enschede hebben we deze berging met verschillende expertises van DAGnl voorbereid en mogen we de uitvoering begeleiden.'

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
BOOM EFFECT ANALYSE VOOR HET COMBINEREN VAN DE WENS VAN DE GROENBEHEERDER EN FIETSERSBOND
13 oktober 2022

De gemeente Deventer heeft Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl) via het MJOP-raamcontract gevraagd het omvormen van het fietspad langs de Koersensweg in Bathmen voor te bereiden. Het huidige fietspad is een halfverhard fietspad.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
DAGnl is als eerste gecertificeerd volgens het SMI-certificatie schema
22 september 2022

Sinds gisteren mogen we met trots zeggen dat we ons SMI-certificaat op zak hebben. SMI staat voor Sustainable Material Inventory, een integrale inventarisatiemethode voor renovatie- en sloopprojecten.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van onderzoek tot wijziging van het bestemmingsplan
12 september 2022

Niels Steijvers (Ruimte), projectleider ruimtelijke ordening en planvorming, heeft de familie Dekkers ondersteund bij het uitbreiden van hun woning. Niels vertelt hoe hij dit project heeft aangepakt:

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Explosievenonderzoek en -advies
1 augustus 2022

Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog ruim 75 jaar geleden heeft plaatsgevonden, zitten er nog steeds oorlogsresten zoals munitieartikelen in de Nederlandse bodem. Deze ontplofbare oorlogsresten worden nog dagelijks bij bodemwerkzaamheden aangetroffen. Bewust als er naar gezocht wordt, maar helaas ook onbewust. Daardoor loopt men een groot veiligheids- en financieel risico.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
3D
18 juli 2022

Langzaamaan wordt 3D binnen de civiele branche steeds meer standaard. Ook binnen DAGnl gebruiken we steeds vaker 3D ontwerpen en visualisaties.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Woongroep voor ‘gevleugelde vrienden’ bij Huize Vincentius Udenhout
14 juli 2022

De watertoren van het voormalige Vincentiusklooster te Udenhout (1927) wordt gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de komst van kerkuilen, zwaluwen en vleermuizen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een flexibel bestemmingsplan maken is een uitdaging
16 juni 2022

Aan de Molenstraat in Wanroij staat de oude fabriek van de Boerenbond. De komende jaren wordt deze locatie getransformeerd door Korenveld BV tot een nieuwe wijk van circa 90 woningen. Naast de fabriek is de Welkoop gevestigd, ook deze zal plaats maken voor de nieuwe woonwijk. Om dit te kunnen realiseren moet er nog veel gebeuren, waaronder de wijziging van het bestemmingsplan.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Ik wil weten wat er achter een tekening zit
3 juni 2022

Thijmen is civieltechnisch projectleider bij DAGnl. Hij werkt inmiddels zo’n vier jaar in Olst bij Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl). In die vier jaar heeft hij zich doorontwikkeld van civieltechnisch medewerker tot projectleider. Thijmen vertelt: ‘Langzamerhand ben ik doorgegroeid tot projectleider. Ik ben net klaar met de opleiding integraal projectmanagement op de HAN in Arnhem. […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van autoCAD-cursus tot meelopen met verschillende expertises
25 mei 2022

Remco Timmerman volgt de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling aan NHL Stenden Hogeschool. Hij zit in het tweede jaar en loopt stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Nieuwe cijfers: CO2-uitstoot van DAGnl in 2021
5 mei 2022

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers van 2021 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Jong geleerd is oud gedaan
13 april 2022

Vorige week gaf adviseur explosievenonderzoek Tijs Kleuters een gastles aan twee klassen van 5 VWO van het Rodenborch-College in Rosmalen. Het thema van deze les? Geschiedenis vind je overal!

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Vanaf het idee tot en met de uitvoering
6 april 2022

De Gasfabriek is Deventer is een groot campusterrein. Op het terrein zitten meerdere ondernemershuizen. De gemeente gaat het volledige campusterrein op knappen. Teun Grotenhuijs, werkvoorbereider/ toezichthouder (Buro Hoogstraat, onderdeel van DAGnl) vertelt over het project.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
DAGnl is VCA* gecertificeerd
30 maart 2022

Bij DAGnl vinden wij de veiligheid van onze collega’s heel belangrijk. Voor de gezondheid van onze collega’s. Maar ook voor jou als opdrachtgever om risico’s tot een minimum te beperken.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Deelname Infra Relatiedagen Hardenberg
28 februari 2022

Zet jij verschillende advies-, ontwerp- en onderzoekbureaus in voor jouw civiele project? Wil je liever een partner die alles uit handen neemt? Maak kennis met DAGnl tijdens de Infra Relatiedagen

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van werken in een groothandel naar werken in de civiele techniek
24 februari 2022

Dirk Bouma is een half jaar geleden als werkvoorbereider bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) begonnen. Naast zijn werk volgt hij de hbo-opleiding Civiele Techniek via Civilion. Voordat hij bij Buro Noord startte werkte hij in een volledig andere branche. Dirk vertelt over zijn carrièreswitch.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Beeld en beleving versus beheer en onderhoud
12 januari 2022

Het Marktplein ligt in het hart van Apeldoorn. Het plein wordt na twintig jaar opnieuw ingericht tot Plein van de Stad Daar mag collega Bas vanuit Civil Management (onderdeel van DAGnl) bij ondersteunen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Korte lijnen en regionale binding
15 december 2021

Waarom de samenwerking tussen Civil Management (onderdeel van DAGnl) en de gemeente Zevenaar goed werkt? Door de korte lijnen en realistische afspraken die worden nagekomen! Aldus Gerrit Liefers projectleider bij de gemeente Zevenaar.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Update CO2-prestatieladder
1 december 2021

Twee keer per jaar maken we een overzicht van onze totale CO2-uitstoot. De cijfers voor de eerst helft van 2021 zijn bekend.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Uniek project
19 november 2021

De komende maanden wordt het project ‘2e spoorviaduct Zevenaar’ uitgevoerd. Binnen DAGnl zijn we de afgelopen maandendruk bezig geweest met de voorbereiding. Het tweede spoorviaduct in Zevenaar komt aan de rand van het bedrijventerrein 7Poort.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Volledig ontzorgd
7 oktober 2021

Ontzorgen. Dat is de basis van de samenwerking tussen gemeente Deventer en Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl). Ruim vijf jaar en verschillende infra projecten verder vertelt Jan Jaap van der Woude, projectmanager bij de gemeente Deventer, over de samenwerking: ‘Een aantal jaar geleden kwam ik via Fred Henniphof in contact met Buro Hoogstraat. Door Fred […]

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Van Land van Ooit tot Hightech Medische Campus
19 augustus 2021

In 2015 ontstond het idee om het voormalig Land van Ooit om te toveren tot Landgoed Steenenburg. Jan Keldersbeheer BV nam het initiatief voor het ontwikkelen van een High Tech Medische Campus op het Landgoed Steenenburg.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een eigen circulariteitstool ontworpen voor het ontwerpproces
14 juli 2021

orn en Jurrian studeren af bij Buro Hoogstraat (onderdeel van DAGnl) en doen onderzoek naar circulariteit binnen het civiele ontwerpproces. Ze studeren beiden Civiele Techniek aan de Windesheim en hebben voor hun afstudeerscriptie een eigen Excel tool ontworpen.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
De opdrachtgever nóg beter bedienen
9 juni 2021

Sinds 2016 ondersteund Marisa Prins van Buro Noord (onderdeel van DAGnl) als werkvoorbereider de gemeente Zwartewaterland bij de voorbereiding van diverse projecten.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Duurzame relaties, natuurlijke groei en mooie projecten
1 juni 2021

Fred liep stage bij Buro Hoogstraat en startte in 2011 zijn eigen bedrijf: Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Onze nieuwe website is gelanceerd!
5 mei 2021

We ondersteunen je graag met onze vier diensten: advies, onderzoek, ontwerp en toezicht . En dat op het gebied van twaalf verschillende expertises!

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Een duale studie was de uitkomst!
5 mei 2021

Rob Tuin startte zijn mbo stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) en werkt daar inmiddels vijf jaar.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Waar niet werken en leren tegelijk?
2 mei 2021

Lars Liefers (20) en Christof Knobbe (20) hebben allebei de mbo studie Middenkaderfunctionaris Infra afgerond aan het Deltion College in Zwolle.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
CO2-UITSTOOT 2020
27 april 2021

Vorig jaar reden we aanzienlijk minder zakelijke kilometers. Thuiswerken heeft daar zeker een rol in gepeeld.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Vervanging Klooster- en Flessenbergerbrug in Wapenveld
14 april 2021

Ulis werkt sinds oktober vorig jaar als werkvoorbereider bij Civil Works (onderdeel van DAGnl). Inmiddels zit hij middenin zijn eerste project: Vervanging Klooster- en Flessenbergerbrug te Wapenveld.

Lees meer
nieuwsbrief afbeelding
Sporen Fliegerhorst Deelen – Het Nationaal Park De Veluwe
8 april 2021

DAGnl heeft in opdracht van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een grote opdracht uitgevoerd naar archeologische resten uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer